Water Color

Watercolour tattoo

Voor wie echt een unieke en aparte tatoeage wil laten zetten, is de watercolor tattoo misschien wel een optie. De naam zegt het al, deze creaties zijn eigenlijk simpelweg aquarel schilderijen op het lichaam.

Aquarel tatoeages breken alle regels, geen contouren, alleen kleur.

Heldere, duidelijke, abstracte kleursamenstellingen in een waterig pakketje.

De stijl van aquarelolie op doek is te vergelijken met de stijl watercolour in tattoo’s, tattooinkt en water zorgen voor het pigment in plaats van schilderolie.

Het doel is met watercolour de levendigheid van de tattoo te laten onderscheiden, een aquarel tattoo of watercolour tattoo word op dezelfde manier geplaatst als een traditionele tattoo.

Sinds watercolour de definitie veranderd van kleuren buiten de lijnen stelt men zich de vraag “zal deze stijl wel blijven”?

Feit is dat iedere tattoo verouderd en een touch-up kan gebruiken op een bepaald punt, zelfs degene met het best uitgevoerd lijnenwerk.

Met watercolour daarentegen zijn er geen outlines en zal het altijd de vraag blijven of men moet bijkleuren of dat de veroudering van de tattoo het artistiek karakter van watercolour niet nog meer waardevol maakt? 

Deze discussie zal vast ergens een keer gaan plaatsvinden. 

Het blijft in ieder geval een stijl die aandacht trekt en zeer erg opvalt als kunst.