Portretten

Meer en meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een afbeelding van een geliefde, een kind of een idool op hun lichaam te laten tatoeëren. Op die manier willen ze hun liefde of bewondering tot uitdrukking brengen en die persoon voor altijd met zich meedragen.

Soms ook is het een dierbare herinnering aan iemand die is overleden en wordt het een deel van het emotionele verwerkingsproces.

Ook (huis)dieren vinden naast een plaatsje in het hart ook steeds vaker een plaatsje op het lichaam van hun baasje.

Wat de reden ook is om voor een portret tattoo te kiezen, de emotionele waarde is altijd erg groot, daarom dat wij er ook respectvol mee omspringen en altijd rekening houden met jouw emoties en wensen.

Portret tattoos moeten van een fotografische kwaliteit zijn en vereisen van de tatoeëerder dan ook een grondige beheersing van de onderliggende artistieke technieken. Daarom is het belangrijk dat je, alvorens een keuze te maken, je goed oriënteert en voorbeelden bekijkt.

Het is uiteraard ook belangrijk dat je goed nadenkt over je keuze. De band die je met iemand op een bepaald moment in het leven hebt, of de gevoelens die je voor iemand koestert, zijn niet altijd eeuwigdurend. En dat is een tattoo uiteraard wel.

Als basis voor het ontwerp wordt altijd een foto gebruikt Je moet er wel rekening mee houden dat voor een portret tattoo een minimum afmeting geldt. Immers, hoe kleiner de tattoo, hoe minder details in het eindresultaat zichtbaar zullen zijn. Niet alle plaatsen van het lichaam zijn dus geschikt voor een portret tattoo. Een (flinke) bovenarm, schouder of borst zijn een goede keuze.

Ben je geïnteresseerd in een portret tattoo? Kom dan gerust eens langs met een foto, zodat wij geheel vrijblijvend de mogelijkheden met je kunnen bespreken.