Veelgestelde vragen

Tattoo

Hoe oud moet ik zijn voor een tattoo?
De minimum leeftijd is 16 jaar.

Wat kost een tattoo?
Er zijn verschillende factoren die de prijs van een tattoo bepalen. Het ontwerp, de grootte, de kleuren, het lijnenwerk, het aantal naalden wat we nodig hebben, enz. Daarom kom je voor een prijsopgave best even langs in de studio.

Doet het pijn?
Dat hangt een beetje van de persoon en het moment af. De ene persoon is wat minder gevoelig en zal er minder last van hebben dan de andere. Bepaalde plaatsen van je lichaam zijn natuurlijk gevoeliger dan andere. In het algemeen kunnen we rustig zeggen dat de pijn meestal goed te verdragen is. Als je wat langer getatoeëerd wordt, zal het ook wat minder pijnlijk worden omdat je lichaam endorfine aanmaakt die als een natuurlijke verdoving werkt.

Is de inkt schadelijk voor mijn gezondheid?
Nee, de inkt is niet schadelijk. Er is wettelijk voorgeschreven welke bestanddelen in de inkt mogen zitten, dit wordt op regelmatige basis door de Warenwet gecontroleerd. Er zitten geen kankerverwekkende stoffen in de inkt.

Hoe lang duurt het voor mijn tattoo genezen is?
Het genezingsproces duurt zo’n 7 tot 9 dagen. Voorwaarde is wel dat je goed zorg draagt voor je tattoo door de nazorginstructies die je van ons meekrijgt goed op te volgen. Een tattoo is een kunstwerkje, daar moet je zuinig op zijn. Na 6 weken zien we je graag terug voor controle.

Piercing

Hoe oud moet ik zijn voor een piercing?
De minimum leeftijd is 12 jaar, maar dan moet je wel begeleid worden door een ouder of voogd. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen.

Wat kost een piercing?
Dat hangt er helemaal van af wat voor piercing je kiest. Daarom bel je ons best even, of spring eens binnen in de studio.

Kan ik allergisch zijn voor de piercing?
Om een allergische reactie uit te sluiten maken wij uitsluitend gebruik van titanium sieraden.

Doet het pijn?
Dat valt heel erg mee. De ene piercing voel je al wat beter dan de andere, maar over het algemeen doet het veel minder pijn dan je zou denken. Het gaat ook heel snel, voor je het weet is de piercing al geplaatst.

Moet ik een afspraak maken?
Nee, voor een piercing mag je zonder afspraak langs komen. Het kan soms zijn dat je eventjes moet wachten omdat we nog met iemand bezig zijn, maar we zullen je altijd zo snel mogelijk proberen te helpen. Alleen voor intieme piercings vragen we je een afspraak te maken.

Hoe lang duurt het voor mijn piercing genezen is?
Het genezingsproces is sterk afhankelijk van de soort piercing, de conditie van je lichaam en de verzorging. Voor een goede en vlotte genezing is het belangrijk dat je een goede hygiëne in acht neemt en de nazorginstructies die je van ons meekrijgt goed opvolgt.
Na 2 weken zien we je graag terug op controle.