Tribal

Tribal tattoos vertegenwoordigen zowat een derde van alle tattoos. De term “tribal” is veelomvattend en dekt een hele lading tattoos, van de traditionele tribal tattoos van inheemse culturen tot aan de nieuwste adembenemende grafische ontwerpen voor het lichaam.

In oude tijden werd de tribal tattoo om verschillende redenen gebruikt. Die redenen zijn vandaag de dag nog bijna dezelfde.

  • Om te aan te geven tot welke clan, stam of familie je behoorde. Zo kon men elkaar gemakkelijk identificeren of verre verwanten herkennen. Ook in het leven na de dood zou je zo je stam of familie kunnen terugvinden.Ook nu zien we bij broederschappen, bendes, leden van militaire en andere organisaties dat zij tattoos hebben die herkenbaar zijn voor hun wapenbroeders.
  • TribalIn de oudheid droegen man en vrouw vaak een huwelijkstattoo. Deze diende niet alleen als teken van verbintenis, maar zou het ook weer gemakkelijker maken om elkaar in het hiernamaals terug te vinden. Ook in deze moderne tijden zien we dat deze vorm van tribal tattoo nog steeds leeft. Vaak laten twee levenspartners of soulmates dezelfde tattoo (armband, ring, initialen, etc.) zetten als een permanente getuige van hun liefde en trouw.
  • TribalIn de oudheid werden adolescenten blootgesteld aan een tattoo alvorens als volwassene geaccepteerd te worden. Een vrouw die niet de pijn van een tattoo kon verdragen, was ook nog niet klaar voor de pijn van een bevalling (en dus niet geschikt om te trouwen). En een jonge kerel die de pijn van een tattoo niet aankon werd niet geschikt bevonden voor de strijd of jacht. Vandaag de dag wachten veel tieners gespannen het moment af dat ze 18 jaar worden en vieren hun volwassenheid door een tattoo te laten zetten.
  • Veel tribal tattoos werden vroeger gezien als bewijs van kracht van bepaalde dieren die waakten over de levens van hen die zij uitkozen. Het werd als een bijzondere zegen gezien om door zo’n totem dier beschermd te worden. Ook vandaag nog zijn dieren tattoos zeer populair. Onderrug, bovenrug, schouders en armen worden vaak versierd met liefelijke vlindertjes, angstaanjagende draken en dodelijke schorpioenen in de hoop dat deze dieren iets van hun krachten overbrengen.

Er is een enorme keuze aan tribal tattoos. Wat voor jou de reden ook mag zijn om voor een tribal tattoo te kiezen, je zult in onze ontwerpen zeker iets van je gading vinden.